Home > Sigmatel Audio > Sigmatel Audio Microphone Not Working Dell

Sigmatel Audio Microphone Not Working Dell

Reply Leave a Reply Cancel reply Enter your comment here... Flag Permalink This was helpful (0) Collapse - Gateway MT6723 - still not working with after hotfix/driver? At the top of the list, highlight My Computer. 3. lolz hello yea i tried the recording thing and my computer si rlly just not accepting my mic and its annoying like and i dont see were i switch it 2 his comment is here

For the most part, I'm pretty happy with it. From that point on I was no longer able to get to that dialog, and in addition my microphone would not work with some applications. Please refer to our CNET Forums policies for details. by powerx86 / December 3, 2007 7:32 PM PST In reply to: It works for me too! http://en.community.dell.com/forums/t/18342219.aspx

Post navigation ← How to fix the Outlook To Do Bar stuck loadingproblem Lawn chair balloonist Kent Couch's chairfound! → 2 thoughts on “SigmaTel Sound Driver, Microphone and Vista. if you need more information please ask . The volume control works (the slider moves, the mute checkbox is responsive etc.) but there is simply no sound!This is not a hardware problem because the sound works in Vista. (This my inbuilt microphone has stopped working.

I have tried using the internal mic aswell as an external headset, neither work. People can hear everything through my microphone Microphone is too quiet for people to even hear on new laptop. Been dealing with this issue for months, have scoured the web. Sigmatel Audio, Mic Not working.

I'm in the same boat as lcwest1 -- I just bought a Gateway T-6836 and would like to "downgrade" to XP. Of course I tried their support absolutely no help! here is what I had found and tried but with no luck finding it 1. This file is available at http://ftp.us.dell.com/audio/R153908.EXE Flag Permalink This was helpful (0) Collapse - To Master.Ternopil by MarkFlax Forum moderator / November 12, 2007 5:09 PM PST In reply to: Sigmatel

I am not unable to use my mic. lol sorry i think it was just luck to be honest sweetcheekies, Jul 17, 2008 #5 Sponsor This thread has been Locked and is not open to further replies. Can't find your answer ? Sign in here.

Seeking help!Rich Flag Permalink This was helpful (0) Collapse - Rich, try this by PudgyOne / December 5, 2007 6:28 AM PST In reply to: Still trying to get Sound on http://www.tomshardware.com/forum/262729-45-microphone-working-mute-hear-people-hear All product names are trademarks of their respective companies. Highlight 01 and change to 00. Home | Invite Peers | More Windows Groups Your account is ready.

It seems that through much research that Dell won't allow this option for some reason. this content thanks Reports: · Posted 7 years ago Top Topic Closed This topic has been closed to new replies. cuase mine is Reports: · Posted 7 years ago Top ScottW Posts: 6609 This post has been reported. and what do I do?Thank you!so much.Linda Libertyville, IL Flag Permalink This was helpful (0) Collapse - Help needed by ilovemywarwick / October 20, 2008 2:05 PM PDT In reply to:

Flag Permalink This was helpful (0) Collapse - It worked! Also, I think that I found a description of the headset which is foldable, has a detachable mic, and a mute switch. running windows xp. http://qrwsoftware.com/sigmatel-audio/sigmatel-audio-xp-microphone-not-working.html Please wait a few minutes and refresh this page.Blogroll Coding Horror Guitar Expert Life Is Pain Scobleizer: Microsoft Geek Blogger Scott hanselman - Computer Zen secretGeek Vorpal.cc Blog at WordPress.com. %d

After doing so, Vista did detect my sound card and reinstalled the software. I tried most of the suggestions that I found with no luck. Sorry, there was a problem flagging this post.

by tjcozz / November 11, 2007 1:45 AM PST In reply to: It works!

My post is to get you up to speed about the issue and that the install order may matter.Bob Flag Permalink This was helpful (0) Back to Windows Legacy OS forum If it's not there, manually move it by right-clicking on the mic and selecting "Set as Default Device". Ogdilla,I'm getting the same laptop ... Share this post Link to post Share on other sites erp-ster7n 0 Expert Super Member 0 267 posts Country:United States Brand:Dell Model:Inspiron E1405 Resolution:1280x800 (WXGA) Video Card: Operating System:Win7 Home

Is there any specific custom driver that I can install for my laptop? Maybe a picture will help: Find your mic in the recording devices, make sure the check icon is next to the mic. You'll want to use that as an example of what you need to do to get XP onto today's laptops. http://qrwsoftware.com/sigmatel-audio/sigmatel-audio-microphone-not-working-windows-xp.html my internal mic shows its working so why cant people hear me on google chat??

Please wait a few minutes and refresh this page. You're welcome! Dell customer support could not help with this either.The SigmaTel 92XX C-Major HD Audio driver got installed, but sound doesn't work. Otherwise, sent it to Dell for warranty claim.

Related This entry was posted in Operating Systems, Windows. What a relief!System: Gateway MT6723 Notebook PC(Downgrading to XP Pro)You have made my day! I don't know if it is a Vista problem or a SigmaTel problem, but it is one that should be addressed. I haven't noticed anything about UAA drivers - would the same one work on my acer, or where should i look for ones that do?Install starts with Gparted to create newly

Discussion is locked Flag Permalink You are posting a reply to: Sigmatel HD Audio Problem The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Type in 'DisableMicFromPlayback' without quotes and click 'find next'. 5. That was a no-go as well. They have been trying to get the mic working.

Or sign in with one of these services Sign in with Facebook Sign in with Twitter Sign Up All Content All Content This Topic This Forum Advanced Search Browse Forums More After I chose the "set up Windows XP now" option and accepted the End-User License Agreement, it goes to the screen that shows partitioned and unpartitioned space on the hard disk. Share this post Link to post Share on other sites Create an account or sign in to comment You need to be a member in order to leave a comment Create The file that did the trick for me was:D00800-001-001 and can be located here:http://support.gateway.com/support/drivers/getFile.asp?id=22026&dscr=SigmaTel%20Audio%20Driver%20version:%205.10.5615.0&uid=208562055As a side note, I did install KB888111xpsp2 prior to install above driver.

Right after Windows XP installation, speakers might be working, but the mic did not. After much searching on the web, I came across this goldmine of a forum.

Back to top