Home > Sbs 2003 > Sbs 2003 Monitoring And Reporting Not Working

Sbs 2003 Monitoring And Reporting Not Working

All are Dell PowerEdge 1800 servers with 2 Xeon hyperthreaded processors. Select the options you desire, and then click Next. When I access it, the page doesn't load. If I have misunderstood your concerns, please do not hesitate to let me know. http://qrwsoftware.com/sbs-2003/sbs-2003-iis-not-working.html

I apply all updates/patches when received. Please see http://support.microsoft.com/kb/829114 Jeff TechSoEasy 0 Message Author Comment by:searcygr2007-01-23 Comment Utility Permalink(# a18378067) The error message on the install: An error occurred while installing Windows SharePoint Services and creating Bruno Bracquiné on July 29, 2008 at 6:34 am said: Same here: 19 monitored boxes, 4 having problems with sbsmonitoring. Both are running on Poweredge 1900's with 2 gigs of RAM on SBS 2003 R2 STD fully patched. https://blogs.technet.microsoft.com/sbs/2008/09/12/sbs-monitoring-shows-the-page-cannot-be-displayed/

Reboot the server. 7. The PE 1600SC has a Xeon 2.80 GHz proc with hyper threading and 3 GB of RAM. Here is what we have: All Dell PE 840s. Enterprise manager can not log on to this instance to check the version.

Simply try to run KB832880 again? Set Server Tools to Maintenance. The timeout period elapsed prior to completion of the operation or the server is not responding. Covered by US Patent.

I will open a new Q_ for that issue..... ************ PART ONE OF REINSTALLING INTRANET ****************** d:\sp1\SBS2003-KB885918-SP1-X86-ENU.EXE /X <-- Do this one time only & point to the Default Website is running. complete wizard, enter regedit - hklm\software\microsoft\microsoft sql server\ rename SBSMONITORING key to _SBSMONITORING (or something different) re-run sbs setup in maintenance mode and set monitoring to install. http://www.winvistatips.com/threads/sbs2003-monitoring-reporting-not-working.635814/ For some reason, the versions in the registry repor that all the sql instances that come with sbs2003 are version 8.00.194 RTM, is this possible?

you had to go to the Microsoft Update web site and add it manually. Use of included script samples are subject to the terms specified at http://www.microsoft.com/info/copyright. The only hits I see on this error code all seem to relate to SQL.. Reboot the server. 5.

The next obvious solution therefore was to either work out how to reinstall or recreate the SBS Monitoring database. https://www.experts-exchange.com/questions/22133361/SBS-2003-Monitoring-Reporting-Several-Problems.html Repeat KB824119 once again? The setup of the Intranet was done by the SBS 2003 install. This is sure a nasty problem.

When i click on the usage reports i am unable to change the time frame for which i want the custom report to run!!! navigate here I have act installed on this server as well. Reports not being generated and emailed Manually generating reports causes the SBS Console to stop working with a "close console and restart" window. As on my research result, during the upgrading process, the SBS server is looking for the Version: 8.00.760 or higher within the registry for SQL.

Jeff TechSoEasy 0 LVL 74 Overall: Level 74 SBS 64 Message Active today Expert Comment by:Jeffrey Kane - TechSoEasy2007-01-23 Comment Utility Permalink(# a18378715) FYI, you will then need to apply They are all SBS R2 servers with WSUS 2. Another one of the servers we have gotten a good report for two weeks. Check This Out Chris Mckinney on July 28, 2008 at 11:05 pm said: I have two sites doing this.

I would like to at least see the elements/structure of what I am trying to recover & also would like to see if have that directory in place after unsucessful install regsvr32 "c:\program files\windows for small business server\administration\wizchain.dll" 2. On the SBS server, open registry editor (regedit.exe). 2.

The website has 2 entries for website identity: 192.168.254.219 80 companyweb 192.168.254.219 80 companyweb.srmri.local it is pointing to c:\inetpub\companyweb but the directory is empty.

Will relook at logs and try to figure out what is going on. 0 LVL 74 Overall: Level 74 SBS 64 Message Active today Expert Comment by:Jeffrey Kane - TechSoEasy2007-01-24 Error: 0x800401F0 Event ID: 1015 <-- occurred 3 times in log Event ID: 11729 (MsiInstaller) Product: Microsoft SQL Server Desktop Engine -- Configuration Failed. 0 Message Is there a way to do the install of Sharepoint & Intranet without using Add/Remove? Jeff TechSoEasy 0 Message Author Comment by:searcygr2007-01-23 Comment Utility Permalink(# a18379282) CEICW ran without errors.

I have not installed the SQL patches on any servers yet. Once I have completed the fix, I will outline them here & award points. However, I suspect the red X means that something else is wrong. this contact form Ray Bell on July 29, 2008 at 4:07 pm said: I am having the same problem with 3 sites that are running R2 standard with wsus enabled.

I tried to do an ADD/Remove repair on ISA 2004 but this did not fix MSDE. It may appear to have run, but it really didn't complete like it should. Same errors/problems. Three of them have worked for a day or two and the other two have not worked at all.

After each step, try again to access the page. * Ensure that the MSSQL$SBSMONITORING service is started. * Ensure that the server is not low on memory or disk space. * If there was a shared DLL the installer for each of those is supposed to increment a counter in the registry for that DLL. Control Panel -> Add Remove Program -> Windows Small Business Server 2003. Then if you remove a program that did legitimately increment the registry counter during its install and now it is decrementing the counter, it may delete the file another program used

These guys are not home users (of which there is an extremely lucrative and supportive publishing industry) and they are not enterprise customers – when I say ‘enterprise’, I mean in From your problem description, I understand this issue to be: you have some problem regarding Monitoring and Reporting component and when you run the SBS 2003 Setup it fails due to The return code is: 0 ... [01/24/07,09:38:39] WizardUI: launched executable: "d:\temp\ADMINI~1\sbswmi.exe". you say https://localhost shows a certificate warning???

There are many drivers published that may not apply to your network. You should check the CSDVersion value but not CurrentVersion when you go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MSSQLServer\MSSQLServer\CurrentVersion . About Us Windows Vista advice forums, providing free technical support for the operating system to all. open taskmgr, end process - "SETUP" should be about 42,000k mem usage.

I will leave this open and continue to try and solve this. For some reason it just stopped working. It has Symantec 10.1.0.394 and Symantec mail security version 5.0.2.221. This one has failed to report since July 15.

hope this helps and doesn’t make matters worse for you all! Line 1, position 2. Eventlog MsiInstaller: Event ID: 1015 domainname\administrator: Failed to connect to server: Error: 0x800401F0 (event in log 3 times)

Back to top